Απρ 182009
 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το τριήμερο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα στο Porto Carras στην Χαλκιδική την Μεγάλη Δευτέρα, 13 Απριλίου. Συμμετείχαν 848 μαθητές-αθλητές, το οποίο είναι και ρεκόρ συμμετοχών.

Το Σάββατο έγινε το Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα με τη συμμετοχή 30 δημοτικών, 11 γυμνασίων και 7 λυκείων. Στην κατηγορία των Δημοτικών, πρωταθλητές αναδείχθηκαν οι μαθητές του 4ου Ασπροπύργου ενώ δεύτεροι ήταν οι μαθητές της Ελληνο-αγγλικής Αγωγής (στην ομάδα συμμετείχαν και οι αθλητές της Πνευματικής Στέγης Περιστερίου, Σταθόπουλος Γιάννης και Σταθοπούλου Μαρία). Την τριάδα συμπλήρωσε το 1ο Άμφισσας.

Στα Γυμνάσια πρώτο ήταν το 4ο Νεάπολης και την τριάδα συμπλήρωσαν το 1ο Ασπροπύργου και το 7ο Χανίων.

Τέλος στα Λύκεια, την τριάδα απάρτιζαν το 5ο Καβάλας, το 3ο Νίκαιας και το 3ο Βόλου.

Την Κυριακή ξεκίνησε το Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα, ενώ παράλληλα διεξήχθη και ένα Open τουρνουά για τους μη προκριμένους μαθητές.

Η Κυριακή ήταν η δυσκολότερη μέρα για τους μαθήτες-αθλητές, αφού έπρεπε να παίξουν 6 αγώνες. Την Μεγάλη Δευτέρα, έγινα οι 3 τελευταίοι γύροι και το πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε με την τελετή λήξης την οποία παρακολούθησαν περισσότεροι από 500 συμμετέχοντες και συνοδοί.

Στην τελετή λήξης παρέστησαν πολλοί παράγοντες του σκακιστικού χώρου, όπως οι αντιπρόεδροι της ΕΣΟ, Βασίλης Θεοδωρίδης και Γιάννης Αντωνιάδης και ο έφορος σχολικού σκακιού της ΕΣΟ Παναγιώτης Σκλαβούνος, ενώ τους αγώνες για πρώτη φορά φέτος παρακολούθησε εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας, ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Αθανάσιος Νικολόπουλος, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Πνευματικής Στέγης Περιστερίου, Αντώνη Μπέλλο.

p4090211

Οι αθλητές της Πνευματικής Στέγης Περιστερίου, οι οποίοι συμμετείχαν στα Ατομικά πρωταθλήματα, είχαν αρκετά καλά αποτελέσματα. Αναλυτικά:

Στην Δ Δημοτικού η Σταθοπούλου Μαρία, στην πρώτη της συμμετοχή βγήκε 55η

Στην ΣΤ Δημοτικού ο Γιάννης Σταθόπουλος, με 8/9 βγήκε πρωταθλητής

img_2574

Στην Γ Γυμνασίου ο Γιάννης Μπέλλος βγήκε 15ος

Στα Λύκεια ο Φίλλιπας Σεμπάστιαν βγήκε 9ος

Στα Λύκεια η Ιορδανίδου Ζωή βγήκε 3ο κορίτσι

p4090167

Τέλος στα Λύκεια, ο Λινός Στάθης βγήκε 41ος

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων, στο επίσημο site της διοργάνωσης: http://www.greekchess.com/sxoliko2009

 Posted by at 2:33 μμ

Γράψτε εδώ το κείμενο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.