Δεκ 172019
 

Για ακόμα μια χρονιά η Πνευματική Στέγη Περιστερίου ανέβηκε στο βάθρο των νικητών στο αναπτυξιακό πρωτάθλημα Αττικής κάτω των 12. 

Το πρωτάθλημα διήρκησε από τις 3/11 έως τις 15/12 και συμμετείχαν 51 ομάδες από όλη την Αττική. Σε ένα από τα δυσκολότερα αναπτυξιακά πρωταθλήματα, η ομάδα μας κατάφερε να επικρατήσει σε 6 αγώνες και σημείωσε μια ισοπαλία στον τελευταίο γύρο, όπου ήταν ήδη σχεδόν πρωταθλήτρια. Το πιο εντυπωσιακό στατιστικό όμως είναι ότι τα 3 μέλη της ομάδας κάτω των 12 ήταν μόλις 9 χρονών και ο ένας 10!

Συμμετείχαν με την ομάδα:

Σπύρος Μουρελάτος: Ο Σπύρος είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στην κατηγορία του στην Ελλάδα. Το απέδειξε τόσο το καλοκαίρι, όπου ισοβάθμισε στην 1η θέση στο Πανελλήνιο Ατομικό πρωτάθλημα όσο και στο Ομαδικό πρωτάθλημα Αττικής, αφού στην 1η σκακιέρα έκανε το εντυπωσιακό 7/7! Ο Σπύρος ήταν και αρχηγός της ομάδας.

Αποστόλης Λαυκίδης: Επίσης ένας από τους καλύτερους παίκτες στην Ελλάδα στην κατηγορία του. Άλλωστε στο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα βρήκε δεύτερος, αν και ‘μικρός’ στην κατηγορία των 10 χρόνων. Με την ομάδα έκανε 5,5/6 και έδειξε ότι έχει το μέλλον μπροστά του.

Παύλος Λαμπρόπουλος: Ο πιο άπειρος της ομάδας αλλά σίγουρα υπολογίσιμος αντίπαλος για όλους. Ο Παύλος αν και αγωνίστηκε με αρκετά εμπειρότερους παίκτες έκανε 3,5/7. Μάλιστα η δική του ισοπαλία στον τελευταίο γύρο με έναν αρκετά καλύτερο (θεωρητικά) παίκτη ‘έδωσε’ στην ομάδα μας την πρώτη θέση.

Γιάννης Ντουνιάς: Ο Γιάννης βρίσκεται σε συνεχή άνοδο από όταν ήρθε στο σύλλογο και βοήθησε τα μέγιστα για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Ξεκίνησε αήττητος αλλά δυστυχώς στον τελευταίο γύρο έχασε και κατέληξε με το πολύ καλό 5/6

Γιώργος Μουρελάτος: Ο Γιώργος αποδείχθηκε η ‘χρυσή αλλαγή’ αφού όπου τον χρειάστηκε η ομάδα δήλωσε παρόν και με τον πιο εμφατικό τρόπο, αφού ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα αήττητος με 2/2. 

Συγχαρητήρια παιδιά, πάντα επιτυχίες!

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του της ομάδας μας μπορείτε να τα δείτε εδώ

 

 Posted by at 2:10 πμ

Γράψτε εδώ το κείμενο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.