Δεκ 272017
 

Με μια μεγάλη επιτυχία έκλεισε αγωνιστικά το 2017 για την ΠΣ Περιστερίου. Στο 10o Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων που έγινε στη Θεσσαλονίκη το διάστημα από 18-21 Δεκεμβρίου οι μικροί Περιστεριώτες κατέκτησαν την 6η προνομιούχο θέση, που δίνει και απευθείας πρόκριση στο επόμενο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. 

Στον πρώτο γύρο η ομάδα μας αντιμετώπισε την νεοφώτιστη ΕΑ Πατρών και την κέρδισε με 6-0. Τα παιδιά της ομάδας από την Πάτρα είχα φανερά άγχος στο ντεμπούτο τους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και μάλιστα τερμάτισαν στην 9η θέση. 

Στον δεύτερο γύρο η ομάδα μας αντιμετώπισε τον ισχυρό (νούμερο 2 των αγώνων) ΣΟ Καβάλας, πρωταθλητή Ελλάδος για το 2017, από τον οποία ηττηθήκαμε με 1-5. 

Στον τρίτο γύρο αντίπαλος μας ήταν ο ΣΟ Κατερίνης, τον οποίο κερδίσαμε με 4-2. 

Στον τέταρτο γύρο είχαμε τη 2η ήττα μας, αφού αντιμετωπίσαμε τον ισχυρό Φυσιολάτρη Νίκαιας (νούμερο 3 των αγώνων και δευτεραθλητή Ελλάδος για το 2017). Το σκορ ήταν 2,5-3,5 και η ομάδα μας έφτασε πραγματικά μια ανάσα από τη νίκη, αλλά η απειρία κάποιων παικτών μας, μας κόστισε τη νίκη. 

Ο πέμπτος γύρος ήταν κομβικός για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, καθώς αντιμετωπίζαμε τη Κέρκυρα, μια ισχυρή ομάδα που την προηγούμενη χρονιά είχε τερματίσει στη 4η θέση. Αν και το ματς ξεκίνησε ιδανικά, ορισμένα λάθη από τους παίκτες μας δε μας επέτρεψαν να πάρουμε τη νίκη και τελικά το ματς έληξε ισόπαλο με 3-3. Μετά από αυτό το αποτέλεσμα χάθηκαν οι ελπίδες για ένα μετάλλιο, οπότε στόχος μας ήταν να τερματίσουμε στις 6 πρώτες ομάδες, για να πάρουμε την πρόκριση για την επόμενη χρονιά.

Ο έκτος γύρος ήταν πολύ δύσκολος, καθώς είχαμε να αντιμετωπίσουμε την ισχυρή Κάισσα Χανίων (νούμερο 7 στην αρχική κατάταξη). Μετά από ένα σκληρό αγώνα, καταφέραμε να κερδίσουμε με 4-2 και να κατακτήσουμε την 6η προνομιούχο θέση!

Πρωταθλητής αναδείχθηκε για 3η συνεχόμενη χρονιά η ΣΑ Χανίων, δεύτερος ο ΟΦΗ και τρίτος ο ΣΟ Καβάλας.

Μπορείτε να δείτε τη τελική βαθμολογία πατώντας εδώ

Σε αυτό το πρωτάθλημα αγωνίζονται οι καλύτερες ομάδες της Ελλάδος και ήταν ευκαιρία για τους παίκτες μας να αναμετρηθούν μαζί τους και να αποκτήσουν περισσότερες εμπειρίες.

Όμως αξίζουν ειδική μνεία ο Σπύρος Μακρής που στη πρώτη σκακιέρα συγκέντρωσε 4 βαθμούς σε 6 αγώνες, η Ιουστίνη Κανελλοπούλου που αν και αναπληρωματική συγκέντρωσε 1,5 βαθμό σε 2 αγώνες αλλά και ο ταλαντούχος Περιστεριώτης Βασίλης Φράγκος, που με 5,5 βαθμούς σε 6 αγώνες, οδήγησε την ΠΣ Περιστερίου στην επιτυχία. 

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα  της ΠΣ Περιστερίου πατώντας εδώ

Φωτογραφίες από τους συνοδούς της ομάδας

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Φωτογραφίες από το επίσημο site της διοργάνωσης

 Posted by at 3:31 πμ

Γράψτε εδώ το κείμενο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.