Μαρ 162011
 

ΚΥΡΙΑΚΗ 27 Mαρτίου 2011 – ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ 8:30 π. μ.
Εκπαιδευτήρια Σ. Αυγουλέα – Λιναρδάτου, Ελ.Βενιζέλου 112-114, Περιστέρι

1. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ – ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ: Ο Δήμος Περιστερίου σε συνεργασία με την Πνευματική Στέγη Περιστερίου και τα Εκπαιδευτήρια Σ. Αυγουλέα – Λιναρδάτου προκηρύσσουν το 6ο Σχολικό Ατομικό Πρωτάθλημα Περιστερίου 2011 το οποίο θα ενσωματωθεί στον προκριματικό όμιλο του Περιφερειακού Δυτικού τομέα Αθηνών.
2. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΩΝΩΝ: Διευθυντής Αγώνων ορίζεται ο κος Βαριαδάκης Γιώργος.
3. ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΑΓΩΝΩΝ: Tην Κυριακή 27 Μαρτίου 2011 και από 10.00 έως 15.30, περίπου. Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε πέντε γύρους. Ο πρώτος γύρος θα αρχίζει στις 10.00 και για το λόγο αυτό οι αγωνιζόμενοι θα πρέπει να έχουν προσέλθει στο χώρο αγώνων και να έχουν δηλώσει συμμετοχή το αργότερο μέχρι τις 09.30.
4. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές και μαθήτριες των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων Δημοσίων και Ιδιωτικών του Δήμου Περιστερίου.
5. ΧΩΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ: Εκπαιδευτήρια Σ. Αυγουλέα – Λιναρδάτου Ελ.Βενιζέλου 112-114, Περιστέρι.
6. ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ: Οι μαθητές θα χωριστούν σε ομίλους ανά τάξη και θα αγωνιστούν με Ελβετικό Σύστημα πέντε (5) γύρων. Όμιλος θα σχηματίζεται από 6 μαθητές και άνω, στους έξη μαθητές θα γίνεται πούλ 5 γύρων.
Οι αγώνες θα γίνουν στις εξής 7 κατηγορίες:

• Μαθητές – Μαθήτριες Α’ Τάξης Δημοτικού.
• Μαθητές – Μαθήτριες Β’ Τάξης Δημοτικού.
• Μαθητές – Μαθήτριες Γ’ Τάξης Δημοτικού.
• Μαθητές – Μαθήτριες Δ’ Τάξης Δημοτικού.
• Μαθητές – Μαθήτριες Ε’ Τάξης Δημοτικού.
• Μαθητές – Μαθήτριες ΣΤ’ Τάξης Δημοτικού.
• Μαθητές – Μαθήτριες Νηπιαγωγείων

7. ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ: Προκρίνονται στους τελικούς του Πρωταθλήματος Αττικής το 10% των συμμετεχόντων. Κατανέμονται αναλογικά σύμφωνα με τον αριθμό των συμμετεχόντων σε κάθε κατηγορία.
8. ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ: Ο χρόνος σκέψης ορίζεται σε 15′ για κάθε παίκτη για ολόκληρη την παρτίδα. Σε περίπτωση που δεν επαρκούν τα διαθέσιμα χρονόμετρα για όλους τους ομίλους, θα καταβληθεί προσπάθεια να χρησιμοποιηθούν τουλάχιστον για τους ομίλους των μεγαλυτέρων τάξεων. Στους λοιπούς ομίλους, για τους οποίους δε θα επαρκούν τα διαθέσιμα χρονόμετρα, θα χρησιμοποιούνται μόνο σε περιπτώσεις που κάποιες παρτίδες δε θα έχουν τελειώσει μετά από 20′ από την έναρξη του συγκεκριμένου γύρου. Στις περιπτώσεις αυτές θα χρησιμοποιείται χρονόμετρο με χρόνο σκέψης 5′ για κάθε παίκτη.
9. ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΡΣΗΣ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ: Θα ισχύσουν τα εξής κριτήρια κατά σειρά:
1. Αποτελέσματα του τουρνουά των ισόβαθμων (εάν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους), 2. Κριτήριο Μπούχολτς (βαθμοί αντιπάλων), 3. Κριτήριο Μπούχολτς median, 4. Κριτήριο Μπούλχοτς cut2.
10. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΩΝ: Θα ισχύσουν οι Κανονισμοί της Ε.Σ.Ο.
11. ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ – ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ: Επικεφαλής Διαιτητής ορίζεται η Διεθνής Διαιτητής κα Σαλταμάρα Έφη. Οι υπόλοιποι διαιτητές θα οριστούν από την ΤΕΔ.
Οι ενστάσεις εκδικάζονται από τριμελή επιτροπή. Για να εκδικασθεί κάποια ένσταση καταβάλλεται στη Γραμματεία Παράβολο Ενστάσεως 50 € (το οποίο θα επιστρέφεται εάν δικαιωθεί η ένσταση έστω και μερικώς).
12. ΑΠΟΝΟΜΕΣ – ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ – ΕΠΑΘΛΑ: Θα βραβευτούν με κύπελλο οι τρεις πρώτοι νικητές και το πρώτο κορίτσι κάθε τάξης. Σε περίπτωση ισοβαθμίας για τις θέσεις αυτές θα ισχύσουν τα κριτήρια άρσης της ισοβαθμίας, ώστε να ανακηρυχθούν μοναδικοί νικητές. Η τελετή απονομών θα γίνει μετά το τέλος των αγώνων.
Παρατήρηση: Εάν στους τρεις πρώτους νικητές ανά τάξη, υπάρχει ένα ή περισσότερα κορίτσια, τότε ως 1ο κορίτσι θεωρείται το ίδιο (που ηγείται στη βαθμολογία) και λαμβάνει και το βραβείο του 1ου κοριτσιού. Δηλαδή μπορεί ένα κορίτσι να πάρει δύο κύπελλα (αυτό του 2ου πχ νικητή και του 1ου κοριτσιού).
13. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Δηλώσεις συμμετοχής την Κυριακή 27 Μαρτίου από 08.30 έως 09.30 στη Γραμματεία των αγώνων, όπου οι αγωνιζόμενοι ή οι συνοδοί τους θα συμπληρώνουν ειδικό έντυπο με τα στοιχεία του παίκτη. Τηλέφωνα για πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχών: 210.5764418.
14. ΔΙΑΦΟΡΑ: Επισημαίνονται τα εξής: Με την άφιξη των μαθητών και συνοδών στο χώρο των αγώνων θα κατευθυνθούν στη Γραμματεία όπου θα συμπληρώσουν τα στοιχεία τους σε έντυπο που θα τους δοθεί. Στη συνέχεια θα γίνουν οι κληρώσεις και οι μαθητές θα οδηγηθούν στις αίθουσες διεξαγωγής των αγώνων. Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από αυτή την Προκήρυξη ή από τους Κανονισμούς της FIDE και της Ε.Σ.Ο. καθώς και για κάθε έκτακτο περιστατικό, αρμόδιος να αποφασίσει είναι ο Διευθυντής των αγώνων.
15. Οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα μεταβολής του προγράμματος των αγώνων ανάλογα με τις υπάρχουσες συνθήκες (π.χ. σύμπτυξη ομίλων – τάξεων κ.λ.π.)

 Posted by at 1:53 μμ

Γράψτε εδώ το κείμενο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.