Σεπ 092020
 

Με μεγάλη οργανωτική επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα Πανελλήνια Νεανικά και Μαθητικά Πρωταθλήματα, καθώς και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Rapid και Blitz που διοργάνωσε η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία σε συνεργασία με την Πνευματική Στέγη Περιστερίου και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Περιστερίου.

Οι αγώνες έγιναν το διάστημα 27 Αυγούστου – 6 Σεπτεμβρίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου και τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και οι οδηγίες της ΓΓΑ.

Εκτός της μεγάλης διοργανωτικής επιτυχίας, ο σύλλογος μας είχε και σημαντικές αγωνιστικές επιτυχίες.

Στην κατηγορία κάτω των 14 ετών ο Βασίλης Φράγκος κατέκτησε την πρώτη θέση με σχετική ευκολία αφού έκανε 8/9 αήττητος και μάλιστα είχε εξασφαλίσει την 1η θέση ένα γύρο πριν το τέλος αγώνων! Ο Βασίλης κατέκτησε και την πρώτη θέση στα Πανελλήνια Μαθητικά Πρωταθλήματα στην Β Γυμνασίου πάλι ένα γύρο πριν το τέλος του πρωταθλήματος! 

Στην κατηγορία κάτω των 10 ετών αγωνίστηκαν τρία πολύ ταλαντούχα παιδιά του συλλόγου μας.

Πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Αποστόλης Λαυκίδης με 7,5/9 αήττητος. Ο Αποστόλης με πολύ ώριμο στυλ για την ηλικία του, κατάφερε να υπερισχύσει των αντιπάλων του μετά από πολύωρες παρτίδες και να βρεθεί στην κορυφή. Για το αγωνιστικό έτος 2020 ο Αποστόλης αγωνίζεται ως δανεικός στον ΟΑ Χανίων. 

Στην 12η θέση τερμάτισε ο Γιάννης Ντουνιάς με 5/9. Ο Γιάννης ξεκίνησε πολύ δυνατά τη σεζόν κερδίζοντας 160 μονάδες έλο, αλλά επηρεάστηκε φανερά από την περίοδο της καραντίνας και δεν απέδωσε όσο θα μπορούσε. Παρ’όλα αυτά η 12η θέση σε μια από τις δυσκολότερες κατηγορίες, καθώς και η μαχητικότητα του, δείχνουν ότι στο μέλλον θα πρωταγωνιστεί στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα. 

Τέλος ο Παύλος Λαμπρόπουλος επίσης με 5/9 τερμάτισε 16ος. Η απόδοση του Παύλου ήταν εντυπωσιακή, καθώς ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχε σε Πανελλήνια Νεανικά και ήταν ο μόνος παίκτης χωρίς διεθνή αξιολόγηση που τερμάτισε τόσο ψηλά. 

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, καθώς και στον προπονητής τους, Ανέστη Μιχαηλίδη!

 Posted by at 10:47 μμ

Γράψτε εδώ το κείμενο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.