Δεκ 282015
 

bellosΗ Πνευματική Στέγη Περιστερίου συγκλονισμένη πενθεί τον πρόωρο χαμό του αγαπημένου Προέδρου της, Αντώνη Μπέλλου, ο οποίος υπήρξε εμπνευστής και πρωτεργάτης της αναγέννησής της από το 2008 που ανέλαβε.
Ένας άνθρωπος οραματιστής, πληθωρικός και δοτικός, ακούραστος και αεικίνητος προσέφερε ανιδιοτελώς σε όλη τη σκακιστική κοινότητα με την ιδιαίτερη αγάπη του για το σκάκι.
Υποστήριξε έμπρακτα τους μικρούς σκακιστές στις Ακαδημίες μας καθώς και τους κορυφαίους διεθνείς. Υλοποίησε το όραμά του και οδήγησε πολλές φορές τις ομάδες του Συλλόγου μας στην κατάκτηση πρωταθλημάτων και κυπέλλων.
Οι ιδέες και οι απόψεις του σε ό,τι αφορά στα σκακιστικά δεδομένα αφήνουν ανεξίτηλα τα σημάδια του στον χρόνο.
Ευχόμαστε ολόψυχα στην οικογένειά του θερμά συλλυπητήρια!
Αντώνη, θα είσαι πάντα δίπλα μας! Σ’ ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για όσα μας πρόσφερες.
Καλό σου ταξίδι.
Ενημερώνουμε ότι η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30/12/2015 ώρα 11:00 στον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου.

 Posted by at 5:54 πμ

  10 Responses to “Πένθος για την ΠΣ Περιστερίου”

  1. Εφυγε ένας πραγματικά μεγάλος άνθρωπος.Το ελληνικό σκάκι είναι πια φτωχότερο.Είναι φτωχότερο,γιατί οι εναπομείναντες είναι ,κατά πλειοφηφία,στενόκαρδοι,χωρίς προσωπικό όραμα και στρατηγική για τον χώρο.Σε βάθος χρόνου θα αντιληφθεί,νομίζω,ο χώρος την κρίσιμη διαφορά του οραματιστή από τους μίζερους εκείνους διαχειριστές,που δεν ξόδεψαν ούτε ένα ευρώ,γιατί από το σκάκι θέλησαν μόνο να αποκομίσουν μόνο οφέλη,χωρίς όμως να βάλουν ούτε ένα σεντ οι ίδιοι από την τσέπη τους.
    Καλό ταξίδι Αντώνη,υπήρξες μεγάλος και έτσι θα μείνεις για πάντα στη μνήμη μου.

  2. Αντώνη αγαπημένε , ο Θεός να σε αναπαύσει και να δινει κουράγιο στην οικογένεια σου. Δέν θα υπάρξει άλλος σαν εσένα και το γνωρίζουμε όλοι αυτό. Μοναδικό παράδειγμα για κάθε παράγοντα. Θα μείνεις για πάντα στη καρδιά μας.

  3. Μεγάλη Απώλεια γιά τό Ελληνικό Σκάκι.Μέγιστη η Προσφορά του.Θά σταθώ σέ ενα : Ηταν ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟΣ.Πόσο σπάνιο είναι αυτό ! Μέ πόση λαχτάρα έψαχνε νά βρεί νέα ταλέντα ,νά τά πάρει στήν αγκαλιά του,νά τάχει δίπλα του,κάτω απ΄τά φτερά του,νά τά φροντίζει,νάχει τήν έννοια τους.. Μακάρι νά υπάρχουν δυό-τρείς Αντώνηδες.. Καλό σου ταξίδι ..

  4. Αντώνη έφυγες τόσο πρόωρα και τόσο αναπάντεχα…Το σκάκι έχασε έναν ηγέτη, έναν ανιδιοτελή, ονειροπώλο, δημιουργικό, οραματιστή,δραστήριο,καλόκαρδο ΑΝΘΡΩΠΟ!!! Η ψυχή όλων όσων σε είχαν γνωρίσει καλά υποφέρει και θρηνεί για τον άδικο χαμό σου. Ο γιος μου ο Κων/νος Σακκάς ένας από τους μικρούς σκακιστές που ανέδειξες με το πάθος που σε διέκρινε για το άθλημα, πριν από λίγες ώρες με βουρκωμένα μάτια μου είπε: Μαμά οι αγώνες δε θα έχουν το ίδιο ενδιαφέρον τώρα που ο Αντώνης δε θα είναι κοντά μας. Δε θα χαίρεται κανείς τόσο πολύ για τις νίκες μας και δε θα έχει κανείς άλλος τον ενθουσιασμό του και κανείς δε θα μας ενθαρρύνει όταν χάνουμε όσο αυτός! Αντώνη, αφήνεις ένα τεράστιο κενό στις καρδιές των μικρών και μεγάλων σκακιστών,των γονιών τους, των συνεργατών σου,… χωρίς εσένα τίποτε δε θα είναι ίδιο. Πονάμε κι η θλίψη τρυπά την καρδιά μας. Εδωσες την ψυχή σου στο σκάκι, αγωνίστηκες γι αυτό που αγαπούσες πιο πολύ μετά την οικογένειά σου. ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙΣ……..

  5. Πράγματι ένας άνθρωπος καλόκαρδος, πληθωρικός και δοτικός. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του

  6. Τι ήταν ο κύριος Μπέλλος για εμάς τα παιδιά; Ήταν ένας άνθρωπος με όραμα , ένα σωστό πρότυπο για εμάς τους μικρούς σκακιστές .Είχε όλες τις αρετές . Ήταν έξυπνος , υπομονετικός ,καλόκαρδος, φιλότιμος , εργατικός . Μας αγαπούσε και μας στήριζε όχι μόνο στις επιτυχίες μας αλλά και στις αποτυχίες μας. Ήταν για εμάς η ομάδα.
    Η αλήθεια είναι ότι αισθάνομαι τύψεις γιατί δεν πρόλαβα ( και ίσως δεν το σκέφτηκα ) να του πω : <Ευχαριστώ>. Όπως και πολλά άλλα παιδιά ο κύριος Μπέλλος με βοήθησε πάρα πολύ στο σκάκι .Είμαι πολύ τυχερή που τον γνώρισα.
    Σίγουρα τα πράγματα δεν θα είναι ίδια χωρίς εσάς, κύριε Μπέλλο. Σας ευχαριστώ για όλα . Καλό ταξίδι!

    Νάσια Χρυσογέλου

  7. Τα βαθιά συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του Αντώνη, καθώς και στους φίλους, αλλά και συνεργάτες του στην Πνευματική Στέγη Περιστερίου.
    Είναι βέβαιο ότι τα παιδιά του Περιστερίου θα τον κάνουν ξανά περήφανο στο προσεχές αλλά και στο απώτερο μέλλον.
    Καλοτάξιδος Αντώνη,
    Δημήτρης Πονηράκης

  8. Κύριε Αντώνη πήγατε μακρινό ταξίδι.Τι κι αν δεν σας βλέπουμε και δεν θα σας έχουμε κοντά μας θα είστε πάντα στην καρδιά μας.Πιστέψατε σε εμένα και θα είμαι ευγνώμων.Θα συνεχίσω την σκακιστική μου πορεία με βάση τις συμβουλές σας.Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια.

    Αβραμίδου Αναστασία

  9. …Παιδιά, ήταν τεράστια η απώλεια…
    Εμείς οι απ’ έξω, τον συγκρίνουμε με τους μεγαλοπρόεδρους του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ και βρίσκουμε ότι ήταν πολύ πιο μπροστά.
    Έφερνε στην Πρωταθλήτρια ομάδα του ότι καλύτερο… Μέλη της Εθνικής, πριμοδοτούσε την ανάπτυξη και βοηθούσε πραγματικά ταλέντα.
    Συμπαραστεκόταν και εκτός Σκακιού και ήταν και δικός μου αρωγός στην Οδύσσεια όσον φορά την επίσκεψη του Τηλέμαχου στην Πελοπόννησο, στη Σπάρτη του Μενέλαου.
    Θα περάσει πολύ μεγάλο διάστημα να συνέλθουμε από το σοκ.

    Αντώνη σε ευχαριστώ και για τα καλά σου λόγια αρκετές φορές.
    Ότι μπορούμε θα προσφέρουμε στη Μνήμη σου στους συμμετέχοντες και βραβευόμενους στο Τουρνουά σου μεθαύριο.

  10. “Εφυγε” ένας υπέροχος άνθρωπος, συγγενής και φίλος, από τους πιο αξιόλογους που έχω γνωρίσει. Είναι από τις περιπτώσεις που χωρίς δεύτερη σκέψη λέμε ότι ο θεός υπήρξε άδικος μαζί του παίρνοντάς τον τόσο νέο από την οικογένειά του, τους συγγενεις και φίλους του.
    Καλό ταξίδι Αντώνη, είμαι σίγουρος ότι και εκεί που πήγες πάλι θα προσφέρεις με την ανιδιοτέλεια που σε χαρακτήριζε πάντα.

    Yγ. Μιλήσαμε τηλεφωνικώς για τελευταία φορά ανήμερα του Αγίου Νικολάου, δώσαμε ραντεβού να τα πούμε στην Ελλάδα στις 28 Δεκεμβρίου να μιλήσουμε όπως κάναμε πάντα για πολιτική, οικονομία, για την ιδιαίτερη πατρίδα μας τη Θεσπρωτία, το χωριό μας, τους συγγενείς και φίλους. Δεν τα καταφέραμε και γι αυτό δεν ευθύνεται κανένας από τους δύο μας. Καλή αντάμωση…

    Νικος Μπελλος
    Βρυξέλλες-Βέλγιο

Γράψτε εδώ το κείμενο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.