Οκτ 152015
 

IMG_0163

Η Πνευματική Στέγη Περιστερίου επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά την ανωτερότητα της στο Ελληνικό σκακιστικό στερέωμα κερδίζοντας το 43ο πανελλήνιο διασυλλογικό πρωτάθλημα Α’ Εθνικής.

Ο φετινός τίτλος ήταν ο πέμπτος στην ιστορία του συλλόγου με τέταρτο double αφού το καλοκαίρι  κατέκτησε και το κύπελλο Ελλάδος 2015. Έτσι οι συνολικοί τίτλοι σε πανελλήνιο επίπεδο ανέρχονται σε 14 (5 πρωταθλήματα Α’ Εθνικής, 5 κύπελλα Ελλάδος και 4 πρωταθλήματα Παίδων – Κορασίδων).

Η σκακιστική αξία των αθλητών της Περιστεριώτικης ομάδας, η συλλογικότητα , η συγκέντρωση και η  πίστη στην επιτυχία έκαναν το έργο των πρωταθλητών εύκολη υπόθεση, αφού εξασφάλισαν τον τίτλο ένα γύρο πριν την ολοκλήρωση της διοργάνωσης με 6 συνεχείς νίκες με ιδιαίτερα ευρύ σκορ.

Κατά σειρά οι πρωταθλητές κέρδισαν την Κάισσα  Χανίων 9,5-0,5 , τον Σ.Ο. Ηρακλείου 8,5-1, τον Φυσιολάτρη Νίκαιας 7-3,  την Σκακιστική Ακαδημία Χανίων 7,5-2,5, τον Σ.Ο. Καβάλας 6,5-3,5 και τον Ε.Σ. Θεσσαλονίκης 8-2.

Έτσι στον τελευταίο γύρο, αποσύρθηκαν οι 3 κορυφαίοι  Έλληνες GM για να δοθεί η δυνατότητα στους νεαρούς σκακιστές τις ομάδας να αγωνισθούν σε υψηλές σκακιέρες με αποτέλεσμα η ομάδα να τελειώσει τους αγώνες με μια άνευ σημασίας ήττα από τον πολύ δυνατό Πανιώνιο με 5,5-4,5. Μ’ αυτή τη νίκη οι Νέοσμυρνιώτες  ανέβηκαν στο τρίτο σκαλοπάτι της βαθμολογίας, ενώ τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Σ.Ο. Καβάλας. Στην τέταρτη θέση βρέθηκε ο Ε.Σ. Θεσσαλονίκης και στην πέμπτη ο Φυσιολάτρης Νίκαιας.

Οι  πρωταθλητές που αποτελούν το διαχρονικό καμάρι της πόλης αλλά και ολόκληρης της Αθήνας είναι οι : Γιάννης Παπαϊωάννου (4/6), Χρήστος  Μπανίκας (4,5/5), Alexander Kovchan (4,5/6), Γιάννης Νικολαΐδης (4,5/5), Marta Michna (3,5/6), Ελισάβετ Παπαθανασίου (4,5/7), Αναστασία Αβραμίδου (5,5/7), Φωτεινή Κόκκοτα (2/2), Ανδρέας Κελίρης (4,5/5), Γιάννης Σταθόπουλος (3,5-5), Γρηγόρης Δρακουλάκος (4/5), Ευγένιος Ιωαννίδης (2/4), Δημήτρης Κατωπόδης (6,5/7).

 Posted by at 9:39 μμ

  2 Responses to “ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΣΤΕΓΗ”

  1. […] Ο Γιάννης Νικολαΐδης ήταν μέλος της κορυφαίας μας ομάδας και έχει κατακτήσει πρωταθλήματα με την Πνευματική Στέγη Περισ… […]

  2. […] Ο Γιάννης Νικολαΐδης ήταν μέλος της κορυφαίας μας ομάδας και έχει κατακτήσει πρωταθλήματα με την Πνευματική Στέγη Περισ… […]

Γράψτε εδώ το κείμενο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.